Modna brytfanna

Idealna do pieczenia ryb, mięs i zasmażania. Modna brytfanna to niezastąpione naczynie w kuchni.
/ 04.10.2007 06:44

Idealna do pieczenia ryb, mięs i zasmażania. Modna brytfanna to niezastąpione naczynie w kuchni.

Ergonomiczna

Brytfanna Country Saftomat marki Fissler to wysokiej trwałości nieprzywierająca powłoka Secural, wewnątrz i na zewnętrznych ściankach brytfanny. Jest niezwykle łatwa w czyszczeniu. Innowacyjny system Saft-O-Matic zapewnia optymalne warunki w procesie pieczenia, dzięki odpowiedniemu automatycznemu nawilżaniu potrawy - wystarczy nalać np. wino do stalowego pojemnika, po czym jest ono dozowane w trakcie pieczenia. Wygodne ergonomiczne uchwyty ułatwiają pewne trzymanie brytfanny w trakcie przenoszenia. Wewnętrzne krawędzie są delikatnie zaokrąglone, co ułatwia wybieranie potrawy łyżką. Dodatkowo do brytfanny dołączony jest specjalny stalowy koszyk do gotowania na parze.

Dwuczęściowa brytfanna Mutli składa się z dwóch części wykonanych ze stali nierdzewnej, które mogą być również wykorzystywane osobno, dzięki wyposażeniu w podstawy Super Thermic doskonale rozprowadzające ciepło. Pokrywa może służyć np. jako naczynie do eleganckiego serwowania przyrządzonych potraw. Brytfanna posiada ergonomiczne uchwyty, cały produkt jest niezwykle solidny i trwały. Produkt nie jest przystosowany do używania na kuchenkach indukcyjnych.

Brytfanny dla tych, którzy w kuchni lubią estetykę, porządek i najlepszą jakość zapiekanych potraw! Na mięsne specjały, warzywne wariacje, serowe smakowitości i makarony przyprawiane tradycyjnie. Wygodne uchwyty pozwalają na łatwe przenoszenie naczyń, a pokrywy sprawią, że witaminy i smak potraw zostaną w posiłkach, jakie przygotowujemy. Wykonane z żeliwa, dzięki czemu nabiera unikalnych właściwości: równomiernie rozprowadzają ciepło w każdej swojej części, odporne na korozję a także szybko się rozgrzewają i dostarczają potrawom pełnej temperatury.

 

Owalna

Owalna, żółta brytfanna wyposażona jest w szklaną pokrywę. Naczynie w kolorze to połączenie nowoczesnej technologii i najwyższej jakości w intensywnych barwach. Brytfanna odlana z jednego kawałka stali, wyłożona wewnątrz ceramiką jest bardzo wytrzymała, a także doskonale zatrzymuje ciepło i rozprowadza je równomiernie po swojej powierzchni. Naczynie zostało stworzone z myślą o dużych pieczeniach. Jego intensywny kolor ożywia kuchnię i sprawia, że gotowanie staje się prawdziwą przyjemnością.

Tymczasem brytfanna Country marki Fissler to wysokiej trwałości nieprzywierająca powłoka Protectal Plus, wewnątrz i na zewnętrznych ściankach brytfanny, która jest niezwykle łatwa w czyszczeniu. Szklana pokrywa pozwala na kontrolowanie procesu pieczenia przez cały czas. Wygodne ergonomiczne uchwyty ułatwiają pewne trzymanie brytfanny w trakcie przenoszenia. Wewnętrzne krawędzie są delikatnie zaokrąglone, co ułatwia wybieranie potrawy łyżką. Pojemność naczynia to 4 litry.

Naczynia Norman Copenhagen można myć w zmywarce, używać w piekarniku i mikrofalówce.

 

Żeliwna

Owalna brytfanna żeliwna z serii Arcana to doskonały sposób na pieczenie mięs, zapiekanie oraz przygotowanie potraw jednogarnkowych w dużych porcjach. Żeliwne naczynia wykonywane są we Francji, co gwarantuje precyzję popartą wieloletnim doświadczeniem. Pokryte emalią zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz pozwalają na przygotowywanie potraw w tradycyjnym stylu i uzyskanie smaku charakterystycznego dla tego typu naczyń, między innymi ze względu na wyjątkowe reakcje chemiczne zachodzące podczas gotowania. Szczelnie przylegające pokrywki pozwalają gotować z maksymalnym zachowaniem energii, a specjalne wypustki znajdujące się po ich wewnętrznej stronie ułatwiają skraplanie wody, co w efekcie pozwala uzyskać niezwykle soczyste potrawy. Grube dno, oraz materiał wspaniale rozprowadzający i magazynujący ciepło pozwalają uzyskać wyjątkowy efekt oraz oszczędzać energię. Uchwyt pokrywy został wykonany ze stali nierdzewnej dlatego naczynia mogą być wykorzystane do pieczenia w piekarniku, aż do temperatury 250 st. C.
Prezentowane naczynie o długości 40 cm nadaje się do pieczenia dużych pieczeni i oraz przygotowywania wyjątkowo dużych porcji potraw jednogarnkowych.

Gotowanie, smażenie, pieczenie - można w niej zrobić wszystko! Dobry pomysł na przygotowanie zdrowych potraw z drobiu, warzywnych inspiracji i ziemniaczanych zapiekanek. Syta porcja dla 6-8 głodnych osób. Pokrywa doskonale zatrzymuje wewnątrz zapach i esencję smakową potraw. Ponadto garnki Le Creuset wykonane są z żeliwa, dzięki czemu nabierają unikalnych właściwości.
Stają się niezwykle gładkie i trwałe dzięki emaliowaniu w temperaturze 840 stopni!
Za sprawą specjalnej emalii żeliwo nie wchodzi w reakcję z potrawami kwaśnymi więc nie zmienia ich smaku. Poza tym równomiernie rozprowadza ciepło w każdej swojej części, jest odporny na korozję i uszkodzenia. Naczynie szybko się rozgrzewa i dostarcza potrawom pełnej temperatury potrzebnej do optymalnego gotowania. I dzieje się tak we wszystkich typach kuchni, na grillu, w piekarniku i zamrażarce. Brytfanna posiada dożywotnią gwarancję co dodatkowo zachęca to zakupu.

Owalna brytfanna wykonana z kamionki to kolejna oferta należąca do oferty Le Creuset. Z zewnątrz pokryta emalią, która w zależności od wersji przybiera jeden z kolorów. Farba pokrywa starannie wykonane naczynie, które powstało w fabryce francuskiej firmy Le Creuset. Ten potentat na rynku żeliwnych naczyń. 75% światowej produkcji pochodziz ich  fabryki. Brytfanna owalna doskonale sprawdza się w przypadku pieczenia ryb i mięs. Może służyć również jako naczynie do zapiekania. Atrakcyjny wygląd sprawia, że można w niej serwować potrawy prosto na stół. Kamionka Le Creuset wytrzymuje zarówno wysokie, jak i niskie temperatury.

 

Podłużna

Prostokątna brytfanna wykonana z żeliwa wyposażona jest również w pokrywkę. Z zewnątrz pokryta emalią w intensywnych pomarańczowo-czerwonych barwach nosi nazwę Płomień. Prezentowana brytfanna o wymiarach podstawy 28 x 10 cm doskonale sprawdzi się w przypadku przygotowania zapiekanek oraz pasztetów, podobnie jak jej sąsiadka obok.

Brytfanny, z których wyczarujesz pyszne, drożdżowe ciasto, samodzielnie wypiekany chleb, zapiekanki warzywne, lub doskonale przyrządzone mięso z dodatkami. Boczne uchwyty ułatwiają wyjmowanie z piekarnika, a uchwyt na pokrywce pozwoli sprawdzić, jak nasze danie ma się w trakcie pieczenia. Znaleźliśmy coś na prawdziwie wilczy apetyt i kulinarne fantazje.

 

Prostokątna

Brytfanna prostokątna doskonale sprawdza się w przypadku pieczenia ryb i mięs. Może służyć również jako naczynie do zapiekania. Polecana jest do potraw typu gratin, lasagnii czy mousaki. Atrakcyjny wygląd sprawia, że można w niej serwować potrawy prosto na stół. Podobnie jak poprzednio prezentowane produkty, kamionka Le Creuset wytrzymuje zarówno wysokie, jak i niskie temperatury.

Za pomocą brytfanny marki Riess przygotujesz wspaniałą lasagne, zapiekankę, lub chrupiącego kurczaka. Brytfanny Riess to alternatywa dla znudzonych kuchenną monotonią. Wyraziste kolory ożywiają wnętrze i wprowadzają niesamowity klimat. Wszystkie naczynia produkowane są ze stali szlachetnej i powlekane porcelaną, dzięki czemu charakteryzują się niezwykłą trwałością. Oczywiście można je myć w zmywarce.

fot. Czerwona Maszyna, Fabryka Form,

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)