Nasze babcie i mamy, przygotowujące w niedzielne przedpołudnie domowy makaron do obowiązkowego rosołu mawiały, że prawdziwy rosół nie znosi makaronu ze sklepu. Okazuje się jednak, że są produkty, które z powodzeniem mogą sprostać temu kulinarnemu wyzwaniu.
Bez niego się nie obejdzie, czyli jajko
Międzybrodzki Makaron 5-jajeczny Krajanka to produkt o formie do złudzenia przypominającej przygotowywany dawniej w domu, ręcznie krojony w paseczki makaron. Nic dziwnego – jego receptura opracowana została zgodnie ze sztuką kulinarną, którą kierowały się nasze mamy czy babcie. Jej podstawą są świeże jajka, wybijane wprost do wyrabianego podstawowego ciasta, a nie jajka w proszku bądź ich całkowity brak, z którym to spotykamy się często w skłądzie makaronów. Poza pięcioma świeżymi jajkami użyto do jego produkcji najwyższej jakości mąki pszennej oraz semoliny z pszenicy durum, najlepszej do przygotowywania makaronów.
Makaron już jest, ale co dalej?
Jeśli zupa, to tylko z makaronem – to kulinarna zasada, którą wyznaje wielu z nas. Jeśli z makaronem, to oczywiście nie byle jakim. Dzięki unikalnej kompozycji składników Międzybrodzki Makaron 5-jajeczny Krajanka spełni wymagania nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Ma nie tylko piękną, złocistą barwę, lecz również spoistą, trwałą konsystencję. Jego niedługie, cienkie nitki będą się doskonale komponować z każdą zupą, zarówno czystą, jak i pełną warzyw. Nie obejdą się bez niego rosół czy pomidorowa, a równie dobrym towarzystwem będzie dla różnego rodzaju zup warzywnych. A kuchenni eksperymentatorzy z pewnością wyczarują z niego jeszcze coś smacznego.
Międzybrodzki Makaron 5-jajeczny Krajanka
Producent: Międzybrodzkie Makarony
Skład: mąka makaronowa pszenna, mąka semolina z pszenicy durum, 5 świeżych jaj, woda, przyprawa kurkuma.
Waga: 250 g
Cena: 2,80 zł