Makarony smakowe Goliard

makaron, Goliard fot. serwis prasowy
Często wydaje nam się, że o sukcesie pasty decyduje sos. Nie doceniamy roli makaronu. Każda włoska gospodyni powiedziałaby nam, że to on jest najważniejszy.
/ 22.01.2010 11:50
makaron, Goliard fot. serwis prasowy
Specjaliści firmy Goliard przygotowali dla konsumentów trzy nowe makaronowe wariacje: makaron z mąki orkiszowej, makaron trójkolorowy z dodatkiem pomidorów i szpinaku oraz zielony makaron szpinakowy.  Wszystkie dostępne pod marką Goliard.

Makarony smakowe charakteryzują się, podobnie jak wszystkie produkty sygnowane logo Goliarda, najwyższą jakością. Są to makarony dwujajeczne, przygotowywane ze świeżych jaj i ekskluzywnych zbóż. Pasty wytwarzane są tradycyjną metodą walcowaną. Staranna receptura w połączeniu z nowoczesnymi rozwiązaniami gwarantują zadowolenie konsumentów.
   
Makaron z mąki orkiszowej – wstążki   

Wyśmienity makaron z mąki orkiszowej o delikatnym smaku doskonały do zup jak i potraw mięsnych. Mąka orkiszowa zawiera duże ilości niezbędnych składników odżywczych: białek, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków.
Zastosowanie mąki orkiszowej sprawia, że smak makaronu jest bardziej delikatny. Orkiszowe długie wstążki dobrze sprawdzą się w sosach do pasty lub w zupach. Ich wyrazisty smak sprawia, że bardzo dobrze komponują się jako dodatek do potraw z mięs, ryb lub owoców morza. Dobrze czują się także w kuchni orientalnej.


Makaron trójkolorowy ze szpinakiem i pomidorami - wstążki
Makaron trójkolorowy produkowany jest z najwyższej jakości mąk z pszenicy durum z dodatkiem pomidorów i szpinaku oraz wody. Polecany  do przygotowywania wyszukanych potraw, jak i zup i sosów. Posiada wysokie walory smakowe, które zaspokoją gusta nawet najbardziej wymagających konsumentów. Szczególnie dobrze smakuje w połączeniu z sosem śmietanowym lub serowym, np. z gorgonzoli z dodatkiem orzechów włoskich.

Makaron szpinakowy dwujajeczny – wstążki 

Makaron ten produkowany jest z najwyższej jakości mąk z pszenicy durum z dodatkiem  naturalnego szpinaku i wody. Szpinak jest rośliną niskokaloryczną bogatą w minerały, takie jak magnez, potas, wapń, żelazo, oraz w kwas foliowy i witaminy A i C. Makaron szpinakowy jest doskonałym dodatkiem do zup i potraw smażonych, zarówno mięsnych jak i warzywnych. Doskonała podstawa włoskich past z sosami oraz zapiekanek. Wyrazisty kolor tego zielonego tagliatelle sprawia, że doskonale współgra on z sosami ze świeżych lub suszonych pomidorów, np. pesto rosso lub pieczonej czerwonej papryki.

Cena średnia:
Makaron z mąki orkiszowej – wstążki (400 g): 6,90 zł
Makaron trójkolorowy ze szpinakiem i pomidorami – wstążki (400 g): 6,90 zł
Makaron szpinakowy dwujajeczny – wstążki  (400 g): 6,90zł

Redakcja poleca

REKLAMA