Mocha Cookie Crumble Frappuccino® to pyszne połączenie kawy, mleka, miksowanego lodu oraz syropu mocha. Całość pokryta jest gęstą, czekoladową bitą śmietaną oraz kawałkami pokruszonych ciasteczek, co razem tworzy prawdziwą rozkosz dla podniebienia. Starbucks umożliwia swoim gościom tworzenie własnych kompozycji składników, mogą więc oni np. czekoladową bitą śmietanę zamienić na zwykłą.
Komponując swoje Frappuccino, klienci Starbucks mogą wybrać rodzaj mleka, intensywność kawy, bazę napoju oraz dodatki takie jak syrop smakowy, polewę czy rodzaj bitej śmietany. Na początek, zanim sami zaczniemy eksperymentować z różnymi kombinacjami składników, możemy spróbować napojów dostępnych w ofercie Starbucks, aby przekonać się, jakie smaki najbardziej nam odpowiadają. Klienci mogą wybrać takie napoje Frappuccino, jak na przykład Soy Strawberries & Cream Frappuccino® przygotowane na mleku sojowym i podawane z syropem truskawkowym. To idealny wybór dla osób, które cierpią na nietolerancję laktozy lub takich, które nie spożywają produktów pochodzenia zwierzęcego, a także dla tych, którzy poszukują napojów bez dodatku kawy. Osobom, które wolą mocniejsze napoje kawowe, polecamy Extra Coffee Caramel Frappuccino®, które jest wzmocnione dodatkową porcją kawy, a także pokryte bitą śmietaną i słodką polewą karmelową.
„W ciepłe, letnie dni zachęcamy wszystkich do spróbowania naszego nowego napoju Mocha Cookie Crumble Frappuccino®, który na pewno będzie pysznym słodkim orzeźwieniem w ciągu dnia. Polecamy także łączenie różnych składników oraz dodatków. Pomogą w tym oczywiście nasi bariści, którzy nie tylko potrafią stworzyć wiele ciekawych kombinacji, ale także chętnie podpowiedzą i pomogą wszystkim gościom kawiarni skomponować swoje ulubione Frappuccino, aby napój był idealnie dopasowany do ich gustów” – powiedziała Izabela Winsztal, Starbucks Brand Manager na rynek Europy Środkowo-Wschodniej.
Wszystkie napoje i kawy z oferty Starbucks doskonale komponują się z przekąskami oraz deserami, także dostępnymi w naszych kawiarniach. Na letnie dni szczególnie polecamy delikatny sernik z truskawkami, a także nowe, przepyszne ciasto czekoladowe z karmelem i orzechami pecan. Oba przysmaki będą dostępne w kawiarniach Starbucks od 8 maja 2012 roku.
W okresie od maja do czerwca proponujemy też naszym klientom niepowtarzalną kawę Tribute Blend™. Jest to wyjątkowa mieszanka czterech rodzajów ziaren pochodzących ze wszystkich regionów uprawy kawy na świecie – Ameryki Południowej, Afryki oraz regionu Azji i Pacyfiku. Kawy z Papui Nowej Gwinei i Kolumbii zostały połączone z sezonowanymi ziarnami z Sumatry i suszonymi w słońcu ziarnami z Etiopii. Korzenny i ziemisty aromat kawy z Sumatry oraz ziarna z Etiopii o jagodowych i wiśniowych nutach idealnie komponują się z subtelnym orzechowym smakiem kaw z Papui Nowej Gwinei i Kolumbii, tworząc unikalną mieszankę o intensywnym smaku oraz aromacie. Kawa Tribute Blend™ została stworzona specjalnie z myślą o obchodach 40. urodzin Starbucks, które odbywały się w ubiegłym roku.
Kawa Tribute Blend™ jest wyjątkowa również dlatego, że łączy w sobie ziarna poddawane trzem różnym procesom obróbki. Do przygotowania kawy z Sumatry wykorzystuje się sezonowane ziarna poddawane obróbce metodą półmokrą. Kawa z Etiopii produkowana jest przy zastosowaniu metod naturalnych, natomiast kawy z Papui Nowej Gwinei oraz Kolumbii poddawane są obróbce metodą mokrą. Tribute Blend™ najlepiej komponuje się z jagodami, potrawami ziołowymi, cynamonem, karmelem oraz syropem klonowym. Nasi bariści polecają spróbowanie tej kawy z naszym nowym ciastem czekoladowym z karmelem i orzechami pecan.