Lay’s prezentuje nową linię przekąsek Lay’s Prosto z Pieca

Lay’s Prosto z Pieca , chipsy fot. serwis prasowy
Lay’s Prosto z Pieca to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane!
/ 11.02.2010 13:17
Lay’s Prosto z Pieca , chipsy fot. serwis prasowy
Wiodący producent słonych przekąsek Lay’s przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay’s Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych – Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay’s Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku.

Wiele konsumentek, które cenią sobie oryginalny smak i aromat spożywanych potraw poszukuje idealnej wersji przekąski dla siebie i swojej rodziny. Gwarancją niepowtarzalnych doznań kulinarnych oraz zbilansowanych wartości odżywczych jest 
dla nich proces pieczenia.
Pieczone potrawy są synonimem pełnego i dojrzałego smaku, a powolne wypiekanie 
w piecu sprawia, że smak potraw jest szlachetniejszy i mają one pełniejszy aromat. 
W sytuacji, gdy szybkie tempo codziennego życia nie pozwala nam na celebrację posiłków, szukamy przekąski, która choć na chwilę przypomni smak pieczonych potraw.

Takie są Lay’s Prosto z Pieca – pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. To idealna oferta dla osób, które szukają najwyższej jakości smaku 
w przekąskach, ale ograniczają ich spożycie ze względu na zawartość tłuszczu. Wyjątkowy smak nowych chipsów Lay’s Prosto z Pieca powstaje bowiem w procesie powolnego wypiekania, które wydobywa ich wyjątkowy smak, oraz chrupkość, jednocześnie pozwalając na zmniejszenie zawartości tłuszczu o 70% w porównaniu 
do smażonych chipsów.

Lay’s Prosto z Pieca przygotowywane są z użyciem 100% oleju słonecznikowego, dodawanego na początku procesu produkcyjnego, dzięki temu jest to produkt 
o zmniejszonej zawartości KTN (Kwasów Tłuszczowych Nasyconych) w porównaniu 
do tradycyjnych chipsów. Podobnie jak wszystkie produkty Lay’s, przekąski Lay’s Prosto z Pieca pakowane są w atmosferze ochronnej, co sprawia, że dłużej utrzymują świeżość, chrupkość oraz aromat bez konieczności dodawania chemicznych substancji konserwujących. Lay’s Prosto z Pieca są ponadto źródłem ważnego składnika pokarmowego – błonnika, a dzięki informacji zawartej na opakowaniu można dostosować spożycie chipsów do wskazanego dziennego spożycia.

Lay’s Prosto z Pieca są dostępne w dwóch wariantach smakowych:
Lay’s Prosto z Pieca Grillowana Papryka
– pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane o smaku grillowanej papryki. Jest 
to specjalna propozycja dla tych, którzy cenią doskonały smak. Dzięki unikalnemu procesowi pieczenia chipsy uzyskują unikalną chrupkość 
i aromat. Lay’s Prosto z Pieca Grillowana Papryka zawierają aż 70% mniej tłuszczu niż smażone chipsy ziemniaczane.

Lay’s Prosto z Pieca Naturalne Solone – pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane przygotowane z myślą o tych, którzy cenią klasyczny smak. Lay’s Prosto z Pieca „Naturalne Solone” zawierają jednocześnie aż 70% mniej tłuszczu niż smażone chipsy ziemniaczane.

Cena i dostępność produktów:

Nowe pieczone chipsy Lay’s Prosto z Pieca są dostępne na rynku od lutego 2010 r. 
w sugerowanej cenie detalicznej: 4,99 zł (opakowanie 140g) oraz 2,99 zł (opakowanie 70g).

Redakcja poleca

REKLAMA