Jeżeli jesteś miłośnikiem klasycznego Kopca Kreta, na pewno zasmakujesz w jego dwóch nowych smakach, które właśnie wprowadziła na rynek firma Dr. Oetker.
Kopiec Kreta Sernik – to puszysta masa serowa, która doskonale komponuje się z soczystymi brzoskwiniami i pysznym czekoladowym ciastem. Do przygotowania masy serowej oprócz śmietanki wystarczy dodać serki homogenizowane.
Kopiec Kreta Czekoladowy – to prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników słodkości. Masa śmietanowa w nowym Kopcu zachwyca bowiem smakiem wybornej czekolady. Przygotowanie ciasta jest równie proste jak klasycznej wersji Kopca.
Do przygotowania popularnej serii ciast Kopiec Kreta potrzeba jedynie masła, mleka, jaj, śmietanki oraz w zależności od wersji różnych owoców lub innych dodatków. Wszystkie ciasta, oprócz mieszkanki do przygotowania ciasta i masy, zawierają płatki czekoladowe.
Nowe smaki Kopca Kreta są dostępne w sprzedaży od marca 2011 roku.
Cena w sklepie to ok. 6,50 – 7 PLN
1
z
2
fot. serwis prasowy
Kopiec Kreta Sernik – to puszysta masa serowa, która doskonale komponuje się
z soczystymi brzoskwiniami i pysznym czekoladowym ciastem. Do przygotowania masy serowej oprócz śmietanki wystarczy dodać serki homogenizowane.
2
z
2
fot. serwis prasowy
Kopiec Kreta Czekoladowy – to prawdziwa uczta dla wszystkich miłośników słodkości. Masa śmietanowa w nowym Kopcu zachwyca bowiem smakiem wybornej czekolady. Przygotowanie ciasta jest równie proste jak klasycznej wersji Kopca.