Jan Niezbędny - foremki aluminiowe i papier do pieczenia fot. serwis prasowy

Jan Niezbędny - foremki aluminiowe i papier do pieczenia

By zawsze cieszyć się udanymi wypiekami, skorzystajmy z pomocy Jana Niezbędnego
/ 12.04.2011 08:52
Jan Niezbędny - foremki aluminiowe i papier do pieczenia fot. serwis prasowy
Nie bez powodu zarówno dzieci, jak i dorośli przepadają za domowymi wypiekami oraz innymi potrawami przyrządzanymi w piekarniku. Pachnąca ciastem kuchnia to serce domu, a aromaty pieczonych przysmaków bardzo często przywołują miłe wspomnienia z dzieciństwa. By zawsze cieszyć się udanymi wypiekami, skorzystajmy z pomocy Jana Niezbędnego.

Wielu domowych cukierników ma już swoje ulubione brytfanny, w których przygotowuje pyszne ciasta. Dużą pomocą nie tylko dla nich będzie papier do wypieków, oferowany przez Jana Niezbędnego zarówno w arkuszach, jak i na rolce. Jego kształt można dostosować do wszystkich foremek, tortownic i blach. Nowością na rynku jest papier do wypieków do wąskich foremek o szerokości 30 cm. Dzięki specjalnej silikonowej warstwie nie przywiera do ciast i formy, wypieki nie kruszą się podczas wyjmowania, a blacha pozostaje czysta. Nie trzeba także jej natłuszczać, co ma szczególne znaczenie dla osób liczących każdą kalorię przy posiłku. Papier do wypieków Jana Niezbędnego ma wszechstronne zastosowanie, nadaje się do pieczenia nie tylko ciast i ciasteczek, ale i pizz, zapiekanek, tostów czy frytek, a nawet warzyw, mięs i ryb. Granicę naszej kulinarnej wyobraźni wyznacza jedynie temperatura 220°C, bo tylko do tej temperatury możemy go wykorzystywać.

Torebki i rękawy do pieczenia Jana Niezbędnego są nie lada gratką dla miłośników dobrej kuchni, ponieważ umożliwiają przygotowanie wyjątkowo aromatycznych potraw. Zaletą tego rozwiązania jest fakt, że poszczególne składniki pieką się we własnym sosie, bez dodatku tłuszczu. Dzięki temu przygotowywane dania są niskokaloryczne i zdrowe, a także zachowują doskonały smak i zapach bez utraty najcenniejszych wartości odżywczych. Ponadto nie trzeba przyrządzać dodatkowych sosów. Kolejnym atutem stosowania rękawa i torebek jest czystość – nie musimy myć blachy, piekarnika czy kuchenki mikrofalowej. Oszczędność czasu jest ogromna, co staje się szczególnie ważne wtedy, gdy planujemy przygotowanie wielu potraw.

Jak korzystać z rękawa do pieczenia? To bardzo łatwe: odcinamy część rękawa, wkładamy do niej składniki dania, które chcemy przygotować, zapinamy końcówki specjalnymi klamrami, dołączonymi do zestawu – i gotowe! Podobnie postępujemy z torebkami; tu ułatwienie polega na tym, że zapinamy tylko jeden koniec torby. Całość wkładamy do piekarnika albo do kuchenki mikrofalowej, a podczas pieczenia lub podgrzewania mamy czas na przyrządzenie np. sałatki lub ryżu. Parę chwil wystarczy, by przygotować pyszny posiłek – w ten sposób wcielamy w życie zasadę Jana Niezbędnego „żyj wygodniej!”.

Niezwykle przydatne w kuchni są aluminiowe foremki do pieczenia, których kształt i rozmiary pozwalają na przygotowanie różnorodnych potraw. Nie wymagają smarowania tłuszczem, co zwiększa komfort użytkowania. Dzięki foremkom bez trudu nadamy daniom odpowiedni kształt, a po upieczeniu wyjmiemy je, nie niszcząc efektu. W ofercie Jana Niezbędnego dostępne są foremki w trzech rozmiarach. Jeśli chcemy przygotować wielowarstwową zapiekankę, sporą pieczeń lub duże ciasto, skorzystajmy z największej foremki o wysokich ściankach, która ma przykrywkę. Na papierowej stronie wierzchniej można podpisać zawartość, druga, aluminiowa strona znakomicie chroni przed utratą ciepła. Opisaną i szczelnie zamkniętą pokrywką potrawę można przechować w zamrażarce, a potem wprost z zamrażarki wstawić do piekarnika. Do małych wypieków najlepsza okaże się podłużna foremka, tzw. keksówka, idealna do babek, keksów i pasztetów. Kolejna foremka, o dużej powierzchni, lecz niezbyt wysokich ściankach jest zalecana do pieczenia ciast, np. serników czy szarlotki.

Pieczenie ciast i przyrządzanie potraw w piekarniku doceni każda rodzina – to zdrowie dla domowników, którzy mogą jeść smaczne i pożywne potrawy, oraz wygoda i przyjemność przygotowania dla domowego kucharza. Wystarczy, że w codziennej pracy w kuchni wykorzystamy zasady dobrej organizacji. W efektywnej pracy pomoże zawsze Jan Niezbędny.        
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/17.11.2014 07:34
Ja mam tefex electroluxa, a wybrałam go dlatego, ze mogę go używać kilkakrotnie ten sam kawałek. To świetne rozwiązanie, raz, że się oszczędza a dwa generuje się mniej odpadów.