Rybni eksperci
Pierwszy krok w przyrządzaniu dań rybnych
to przygotowanie filetów do dalszej obróbki. Skrobak
Fiskars, wykonany ze stali nierdzewnej, ułatwia pozbywanie się łusek. Specjalnie wyprofilowanie nożyce do ryb z ząbkowanymi ostrzami idealnie nadają się
do czyszczenia i porcjowania. Nożyce dostosowane są do osób prawo- i leworęcznych, a bezpieczeństwo użytkowania zapewnia blokada, otwierana i zamykana kciukiem.Kolejny krok to filetowanie ryb. Warto skorzystać z profesjonalnego akcesorium, które sprosta temu wyzwaniu. Nóż do filetowania Fiskars posiada elastyczne ostrze oraz rękojeść pokrytą powłoką Softouch®, która gwarantuje pewny, wygodny chwyt podczas oddzielania tuszy od skóry.
To, czego w rybnych daniach obawiamy się najbardziej to napotkanie ości. Pęseta do ości Fiskars pomoże sprawnie się ich pozbyć.
Orientacyjne ceny detaliczne:
- Skrobak do ryb – cena ok. 17 zł
- Nożyce do ryb – cena ok. 65 zł
- Nóż do filetowania – cena ok. 55 zł
- Pęseta do ości – cena ok. 30 zł
1
z
4
fot. serwis prasowy
Fiskars - skrobaczka do ryb
2
z
4
fot. serwis prasowy
Fiskars - pęseta do ości
3
z
4
fot. serwis prasowy
Fiskars - nożyce do ryb
4
z
4
fot. serwis prasowy