Filety śledziowe z suszonymi ziołami SEKO

Filety śledziowe z suszonymi ziołami fot. serwis prasowy
Tradycyjny smak z aromatem Prowansji
/ 25.08.2010 12:14
Filety śledziowe z suszonymi ziołami fot. serwis prasowy
Rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, oregano i majeranek – to dodatki, które stosujemy w naszej kuchni od lat. Ich wyjątkowe zestawienie znamy jako „zioła prowansalskie”, swoją nazwą nawiązujące do regionu Prowansji, słynącej z obfitości tych roślin. W swoim produkcie wykorzystała je także firma SEKO S.A., podając na nasz stół wyśmienite Filety śledziowe z suszonymi ziołami – wyszukane połączenie znanych nam ryb z aromatycznym akcentem.

Śledź jest rybą przez Polaków bardzo lubianą – nie ma chyba wśród nich osoby, która nie potrafiłaby wymienić przynajmniej kilku sposobów na jego domowe przyrządzenie. Jadamy go szczególnie w okresach okołoświątecznych oraz przy okazji towarzyskich spotkań, przyrządzonego zazwyczaj metodami od dawien dawna zakorzenionymi w naszej tradycji kulinarnej. Dobrze jednak jeść go i na co dzień – ryba ta jest bowiem wyjątkowa pod względem zdrowotnym. Wprowadzając śledzie do codziennej diety, warto spróbować ich oryginalnych, nieznanych nam wcześniej wydań. Jednym z nich są „Filety śledziowe z suszonymi ziołami” SEKO S.A., kompozycja tradycyjnego smaku ryb i aromatycznych przypraw rodem z Prowansji.

Tradycyjny śledź w nowym wydaniu
Swój wyjątkowy smak Filety śledziowe z suszonymi ziołami  zawdzięczają przede wszystkim wysokiej jakości ryb oraz ich wzbogaceniu o zioła wywodzące się z ciepłego zachodu naszego kontynentu. Rozmaryn, bazylia, tymianek, szałwia lekarska, mięta pieprzowa, cząber ogrodowy, oregano i majeranek – to zestaw przypraw, które nie tylko wzbogacają smak potraw, lecz również mają znaczenie prozdrowotne. Zaleca się używać ich przede wszystkich do potraw tłustych, bowiem zawarte w nich składniki znacznie ułatwiają trawienie. Naturalne związki chemiczne zawarte w takiej mieszance, uzupełnione jeszcze w produkcie SEKO S.A. o zapach czosnku i papryki, pobudzają zmysł smaku i powonienia, co dodatkowo wzmacnia apetyt i przysposabia do miłego biesiadowania.

Dodatkową zaletą Filetów śledziowych z suszonymi ziołami jest ich opakowanie. Produkt dostępny jest w szklanych słoikach, dzięki którym zarówno pozbawiony jest zbędnych konserwantów, jak i dłużej zachowuje swój oryginalny smak. Tak zapakowany przypomni nam tradycyjne marynaty przygotowywane przez nasze babcie, przechowywane przez długie miesiące w domowych spiżarniach.

Trudno więc o lepsze połączenie – w jednym produkcie, gotowym do spożycia, dostajemy bowiem zarazem niepowtarzalną dawkę zdrowia, jak i prezent dla podniebienia.

Skład: filety śledziowe, olej, cebula, przyprawy: zioła prowansalskie, papryka suszona, czosnek.
Opakowanie: 800 g (waga zawartości).
Cena: ok. 15 zł.
Tagi: śledzie, Seko

Redakcja poleca

REKLAMA