Nowe Fixy są innowacyjnym dodatkiem do ciast, który gwarantuje, że pieczenie stanie się łatwe i przyjemne. Dzięki specjalnie dobranej recepturze wypieki będą zawsze bardzo smaczne i efektowne. Linia produktów Fix przeznaczona jest do pieczenia najpopularniejszych gatunków ciast: biszkoptu, karpatki, jabłecznika oraz sernika.
Nowa seria Fixów firmy Dr. Oetker wpisuje się w trend coraz popularniejszych produktów ułatwiających pieczenie ciast. Wykonane własnoręcznie, pyszne wypieki są najlepszym sposobem, w jaki można wyrazić sympatię, przyjaźń czy troskę o bliskich. Dlatego dla wielu gospodyń, także tych początkujących, tak ważne jest, aby były one zawsze udane i smaczne. Dr. Oetker nowe Fixy kieruje właśnie do wszystkich miłośników pieczenia ciast. Produkt jest dostępny od początku 2010 roku.
1
z
3
fot. serwis prasowy
Jabłecznik-Fix – jabłka dodawane do wypieków mogą powodować powstawanie zakalca. Jabłecznik-Fix stabilizuje jabłka, zatrzymując ich sok. Dzięki temu zarówno ciasto jak i same owoce zachowują wspaniały smak, aromat oraz właściwą konsystencję.
2
z
3
fot. serwis prasowy
Fix do karpatek – produkt znacznie ułatwiający proces przygotowania karpatki, ogranicza nasiąkanie ciasta kremem. Z dodatkiem Fixu wypiek zawsze wyrośnie
i osiągnie właściwą konsystencję, a to ona stanowi klucz do sukcesu. Karpatkowe ciasto będzie lekkie i delikatne a przy tym odpowiednio kruche i nie łamliwe.
3
z
3
fot. serwis prasowy
Sernik-Fix – to dodatek wiążący wodę z twarogu, dzięki czemu ciasto jest puszyste, delikatne i odpowiednio wyrośnięte. Produkt znakomicie sprawdza się przy użyciu gotowych twarogów, co pozwala znacznie skrócić czas jego przygotowania.