Danacol

Danacol fot. serwis prasowy
Danacol to niskotłuszczowy produkt funkcjonalny, który wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu w organizmie
/ 04.02.2010 09:33
Danacol fot. serwis prasowy
Danacol zawiera tradycyjne bakterie jogurtowe (Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus)  oraz sterole roślinne.  Formuła Danacolu opracowana została na podstawie badań naukowych, przeprowadzonych przez Centrum Badawczo-Rozwojowe im. Daniela Carasso firmy Danone, zaś skuteczność jego działania potwierdzono klinicznie.

Zawarte w Danacolu sterole roślinne redukują stężenie cholesterolu LDL w osoczu, poprzez blokowanie jego wchłaniania z przewodu pokarmowego i ułatwianie wydalania go z organizmu, bez redukcji poziomu dobrego cholesterolu HDL.

Jedna buteleczka Danacolu zawiera 1,6 g steroli roślinnych. Codzienne spożywanie Danacolu dostarcza zatem organizmowi odpowiednią dawkę steroli roślinnych o skutecznym działaniu, obniżającym stężenie cholesterolu. Danacol jest przystosowany do wymogów żywieniowych osób z podwyższonym poziomem cholesterolu, ponieważ nie zawiera dodatku cukru, 
a wyłącznie naturalnie występujący cukier mleczny – laktozę – oraz ma niską zawartość tłuszczu.

Wspomniane badania dowodzą także, że codzienne spożywanie Danacolu przez 3 tygodnie prowadzi do redukcji stężenia cholesterolu LDL w osoczu nawet o 10%*. Podobne wyniki obserwuje się po 6 tygodniach, co oznacza, że działanie obniżające stężenie cholesterolu wywierane przez Danacol utrzymuje się na niezmienionym poziomie przez szereg tygodni.

Danacol dostępny jest w dwóch wariantach smakowych: naturalnym oraz czerwonych owoców.
Wartość odżywcza Danacolu dla smaku naturalnego oraz czerwonych owoców – 38 kcal.

Więcej informacji na temat Danacolu: www.danacol.pl

* efekt zależny jest od regularnego spożycia Danacolu













Tagi: Danone

Redakcja poleca

REKLAMA