Kokosowe podpłomyki: 300 g mąki pszennej, 100 g niesłodzonych wiórków kokosowych, 4-6 łyżek wody.
Masa jogurtowa: 3 posiekane dymki, 1-2 świeże czerwone papryczki chili, pokrojone w plastry (kilka plasterków zostaw do dekoracji), 250 mi naturalnego jogurtu kremowego, łyżeczka soli.
Kokosowe podpłomyki: przesiej mąkę do miski, dodaj wiórki i tyle wody, aby utworzyć gładkie ciasto. Oprósz ręce mąką i wyrób elastyczne, gładkie ciasto. Przykryj i odłóż na 30 min.
Z ciasta uformuj wałek i pokrój na 12-14 części. Z każdej części ulep kulę, a następnie rozwałkuj na stolnicy lekko poprószonej mąką. Rozgrzej patelnię, nasmaruj cienko tłuszczem, smaż podpłomyki pojedynczo na lekko brązowy kolor.
Masa jogurtowa: wymieszaj dymki, papryczki chili z jogurtem i dopraw solą. Rozsmaruj masę na podpłomykach i udekoruj plasterkami chili.