Składniki: 1 duża łyżka oliwy z oliwek, pół szklanki czerwonej cebuli, 2 małe kabaczki pokrojone w kostkę, 2 małe cukinie pokrojone w kostkę, 2 łyżeczki startego imbiru, pół szklanki świeżego soku z pomarańczy, 2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżeczki miodu, 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy, sól, pieprz
W rondlu rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj czerwona cebulę i smaż dopóki się nie zeszkli. Dodaj kabaczki, cukinię, imbir, wymieszaj i smaż dalej.
Dodaj sok z cytryny i pomarańczy, doprowadź mieszankę do wrzenia. Zmniejsz ogień i duś całość pod przykryciem przez 20-25 min, dopóki warzywa nie zmiękną.
Wyłącz ogień. Dodaj miód i skórkę z pomarańczy. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj i schładzaj przez 2 godziny przed podaniem.