Na wiosnę unikamy oczywistości i nudy. Jeśli chcesz być modna noś nie tylko obowiązujące w tym sezonie barwne ubrania, buty i torebki, ale też dobieraj do nich odpowiednie akcesoria. Pamiętaj, że nawet kubek z ulubionym napojem może stanowić trendy dodatek, który uzupełni Twoją stylizację. W drugiej połowie kwietnia wybierz się do nowo otwartego baru Bubbleology przy ul. Chmielnej 26 i sięgnij po zupełną nowość, oryginalną tajwańską bubble tea. To nie tylko kolorowy, ale też dzięki umieszczanym na dnie perełkom tapioki, niecodziennie smaczny napój. Podaje się go w przezroczystych kubkach z szeroką kolorową słomką. To najmodniejszy drink londyńskiego Soho! Must have & drink!
Bubble tea, która nareszcie dociera do Polski, w wielu częściach świata cieszy się ogromną popularnością. Jest absolutnym hitem w Nowym Jorku, Los Angeles, Kanadzie, Australii i całej Azji. Od kwietnia 2011 napój ten podbija także europejską stolicę mody, Londyn, zawdzięczając swój sukces otwarciu baru Bubbleology w sercu wyznaczającej trendy dzielnicy Soho. Powstanie Bubbleology w Londynie było niezwykłym sukcesem, a towarzyszyły mu ogromne kolejki niczym po najnowsze kolekcje na Oxford Street. W ciągu 10 dni sprzedano aż 8000 kubków bubble tea! W czerwcu 2011 na fali popularności Bubbleology nawiązała współpracę z siecią Harvey Nichols, modowym domem handlowym, otwierając punkt w londyńskiej dzielnicy Knightsbridge, a następnie uruchomiając pop-up stores w filiach w Dublinie oraz w trzech najważniejszych miastach Wielkiej Brytanii – Manchesterze, Leeds oraz Edynburgu.
Bubbleology to nie tylko bar, w którym kupisz supermodnego drinka z perełkami tapioki, ale również w designerski sposób urządzone miejsce. Każdy wchodząc do baru Bubbleology może poczuć jak gdyby został przeniesiony do glamrockowego laboratorium szalonego naukowca. Wystrój wnętrza jest zdominowany przez neonowe kolory, bulgoczące probówki oraz naukowe równania i wykresy wyjaśniające w zabawny sposób proces przygotowania napoju.
Bubble tea to napój przygotowywany na bazie naturalnej, czerwonej lub zielonej, herbaty z dodatkiem pysznych aromatów owocowych lub mleka, oraz umieszczonych na dnie wyjątkowych perełek tapioki. Perły tapioki – zwane także pieszczotliwie „Boba”, przypominają w smaku żelowe misie; zawierają przepyszną nutę karmelową, a do tego przenikają smakiem samej herbaty. Bubble tea można podawać na ciepło lub zimno w przezroczystych opakowaniach, dzięki czemu „Boba” są wyraźnie widoczne na dnie kubka. Całość wieńczy niestandardowa kolorowa słomka, przez którą można je smakować.
Bubble tea w warszawskim Bubbleology, podobnie jak w Londynie, podawana będzie w różnorodnych wariacjach smakowych. W wersji medium kosztować będzie 12,90 zł., a wersji large – 14,90 zł. Oczywiście, będzie serwowana w przezroczystych kubkach z wyrazistymi kolorowymi słomkami.
Bubbleology
ul. Chmielna 26,
czynne codziennie od godz. 10.00 do godz. 23.00
www.bubbleology.pl