Bertolli - oliwa z oliwek

Bertolli oliwa z oliwek fot. serwis prasowy
Bertolli, najpopularniejsza marka oliwy z oliwek na świecie, ma w swoim portfolio kilka rodzajów „złotego płynu”, dzięki czemu od 147 lat trafia w gusta kulinarne rzeszy smakoszy.
/ 11.07.2012 06:01
Bertolli oliwa z oliwek fot. serwis prasowy
Szeroki wachlarz smaków i aromatów oraz bogata kultura zdecydowanie wyróżniają Włochy na mapie świata. Typowo włoski styl życia zyskał dotychczas wielu zwolenników ze względu na miłość do dobrego, zdrowego jedzenia oraz widoczną radość czerpaną z każdej, ulotnej chwili życia. To wszystko można odnaleźć również w oliwie z oliwek Bertolli, która powstała w Toskanii właśnie jako wynik pasji do jedzenia.

Bertolli, najpopularniejsza marka oliwy z oliwek na świecie, ma w swoim portfolio kilka rodzajów „złotego płynu”, dzięki czemu od 147 lat trafia w gusta kulinarne rzeszy smakoszy.

Wyrazisty smak oraz aromat to cechy charakterystyczne oliwy Bertolli Extra Vergine Orginale. Dodana do wybranych potraw pozwala poczuć to, co najlepsze w kuchni śródziemnomorskiej, ale jednocześnie nie dominuje ich smaku. Ze względu na swoje walory może stanowić uzupełnienie dla sałat, pasty lub może być bazą do przygotowania marynaty. Doskonale sprawdza się także jako przystawka podawana ze świeżym chlebem.
Delikatniejsza w smaku oliwa Bertolli Extra Vergine Gentile świetnie komponuje się ze świeżymi składnikami, dlatego można ją dodawać do dressingu, warzyw czy ryb. Wyczuwalny smak świeżych oliwek pomieszany z ziołami pozwoli nadać nawet z pozoru prostemu daniu nieco wykwintności.

Do smażenia czy pieczenia przeznaczona jest głównie oliwa Bertolli Extra Light Cucina Delicata. Można ją również stosować do innych celów w kuchni, ale ze względu na dodatek oliwy rafinowanej, w przeciwieństwie do czystych oliw extra vergine, nie traci cennych składników w wysokich temperaturach.

Oliwy z oliwek Bertolli to świetny kompan w trakcie kulinarnych podróży po kuchni śródziemnomorskiej. W zależności od wybranego rodzaju oliwy możemy nadać dotychczas znanej potrawie nowego wymiaru smakowego, który wniesie do naszej kuchni świeży, aromatyczny powiew prosto z Półwyspu Apenińskiego.

Cena orientacyjna:
Bertolli Extra Vergine Orginale- ok. 18,99 pln/500 ml
Bertolli Extra Vergine Gentile – ok. 18,99 pln/500 ml
Bertolli Extra Light Cucina Delicata – ok. 16,99 pln/500 ml

Redakcja poleca

REKLAMA