Połączenie najlepszych gatunków suszonych owoców i orzechów to pomysł nie tylko na wyśmienitą i zdrową przekąskę, ale też inspiracja do wzbogacania wykwintnych dań i deserów. Bakalie HELIO „Słoneczne Owoce” można dodawać do ciast, mięs, jogurtów oraz lodów i ciast (na zimno i ciepło). Coraz częściej docenia się ich walory smakowe również w sałatkach oraz daniach z makaronu i ryżu. Tak przygotowane i ozdobione dania będą wyróżniały się wyglądem, smakiem i aromatem, staną się słodsze, nic nie tracąc na walorach zdrowotnych.
Bakalie HELIO „Słoneczne Owoce” to także pomysł na słodka przekąskę do pracy czy szkoły. Na niewielkim przyjęciu zrobią o wiele lepsze wrażenie niż chipsy i ciasteczka. Kolorowa mieszanka podana w ładnej miseczce, będzie się elegancko prezentowała, a jej zawartość z pewnością zostanie dostrzeżona przez gości.
Suszone owoce i orzechy są polecanym składnikiem codziennej diety. Duża zawartość błonnika wpływa na poprawę pracy jelit, a obecne w nich przeciwutleniacze mają właściwości antyrakowe. Orzechy wpływają także na pamięć i zdolność przyswajania nowych informacji. Zawarte w nich witaminy i mikroelementy korzystnie wpływają na pracę serca, obniżenie złego cholesterolu. Instytut Żywności i Żywienia poleca każdemu garść bakalii i orzechów dziennie.
Cena półkowa:
Bakalie HELIO Słoneczne Owoce 150 g: ok. 5 - 6 zł