Appetita - Gotujemy po polsku

Tradycyjna polska kuchnia jest ważnym elementem Świąt Bożego Narodzenia. Skomponowane według sprawdzonych, staropolskich receptur mieszanki przyprawowe z linii Gotujemy po polsku pozwolą wykreować wyśmienite dania świąteczne, również niedoświadczonym kucharzom.
/ 31.10.2011 06:22
Wigilijna kolacja to przede wszystkim odpowiednio przyrządzona i podana ryba. W wielu polskich domach w ten szczególny wieczór na stołach króluje karp. Przyprawa do ryb Appetita to mieszanka odpowiednio dobranych, aromatycznych ziół i przypraw, które podniosą walory smakowe potraw z ryb. Warto przyprawić rybę na godzinę przed smażeniem lub duszeniem.

Potrawą, bez której trudno wyobrazić sobie wigilijną kolację jest bigos. Tradycyjnie tego dnia podaje się jego bezmięsną wersję. Bigos to kwintesencja staropolskiej kuchni. Kiszona kapusta, wzbogacona aromatem leśnych grzybów i suszonych śliwek, podlewana winem i doprawiana ziołami, zachwyca niepowtarzalnym smakiem i zapachem. Wymaga jednak precyzyjnego doboru ziół i przypraw. Przyprawa do bigosu po staropolsku Appetita ułatwi właściwe przyrządzenie tego dania i nada mu aromatu jałowca, czosnku, gorczycy, kminku, majeranku oraz ziela angielskiego.

W wielu polskich domach w pierwszy dzień świąt odbywa się uroczysty obiad. Przyrządzenie mięsa na drugie danie ułatwią mieszanki z linii Gotujemy po polsku: Przyprawa do mięsa mielonego, Przyprawa do mięsa wieprzowego, Przyprawa do żeberek, Przyprawa do mięsa wołowego lub Przyprawa do kurczaka w trzech wariantach: klasyczna, pikantna i słodko-kwaśna.

Na odwrocie opakowania każdej przyprawy z linii Gotujemy po polsku znajduje się przepis na tradycyjną potrawę.

Producent: Jutrzenka Colian
Produkt: Przyprawa do ryb, Przyprawa do bigosu po staropolsku, Przyprawa do mięsa mielonego, Przyprawa do mięsa wieprzowego, Przyprawa do mięsa wołowego, Przyprawa do żeberek, Przyprawa do kurczaka

Gramatura: 20 g
Cena: ok. 1, 20 zł

Redakcja poleca

REKLAMA