Reklama
Ilość kalorii: 490
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 6 kaczych udek
  • majeranek
  • estragon
  • 150 ml bulionu
  • 6 twardych gruszek
  • 10 dag cukru
  • 3 goździki
  • 6 łyżeczek dżemu z borówek
  • sól, pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Udka oczyść, opłucz, osusz. Natrzyj majerankiem i estragonem oraz solą i pieprzem. Wstaw na noc do lodówki.
  2. Mięso piecz ok. 1,5 godz. w 180 st. C, często polewając bulionem.
  3. Z 1/2 l wody, cukru i goździków ugotuj syrop. Włóż do niego na 20 min przekrojone, wydrążone gruszki. Wyjmij, napełnij dżemem. Podawaj do udek.
Reklama
Reklama
Reklama