Reklama
Ilość kalorii: 375
Czas przygotowania: 50 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 35 dag pieczarek
  • 3 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • bazylia
  • sól i pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój w plastry grubości 2 cm. Posyp pieprzem, wstaw na 30 min do lodówki.
  2. W płaskim, szerokim rondlu rozgrzej olej. Wsyp cebulę pokrojoną w kostkę, przesmaż. Dodaj pokrojone pieczarki, posiekany czosnek oraz paprykę i szczyptę bazylii. Wlej pomidory, całość duś pod przykryciem ok. 15 min.
  3. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż kawałki mięsa, dodaj je do sosu.
  4. Całość przypraw solą i pieprzem, duś jeszcze ok. 15 min.
Reklama
Reklama
Reklama