Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1,2 kg karpia
  • 20 dag płatków migdałowych
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • szczypta imbiru
  • szczypta cynamonu
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny.
Reklama
Przygotowanie:

Rybę oskrobać z łusek i natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Następnie pokroić w dzwonka i podsmażyć na rozgrzanym oliwie, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Płatki migdałów lekko zrumienić na suchej patelni. Masło rozpuścić, dodać miód, imbir, cynamon i migdałowe płatki, wymieszać. Polać sosem. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut.

Reklama
Reklama
Reklama