Składniki:
- 50 dag piersi z indyka
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- opakowanie pokruszonych meksykańskich chipsów kukurydzianych
- 4 jajka
- sól
- pieprz
- ostra papryka
- olej
Sos:
- 1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
- posiekany ząbek czosnku
- posiekana ostra papryka
- 3 łyżki posiekanej kolendry
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
- Mięso z piersi indyka pokrój w grube plastry, a następnie w niewielkie, zgrabne sznycelki.
- Mąkę kukurydzianą wymieszaj w misce z łyżeczką soli, łyżeczką świeżo zmielonego czarnego pieprzu oraz 1/2 łyżeczki ostrej papryki. Mięso panieruj w mące, jajkach oraz chipsach. Usmaż w głębokim oleju. Składniki sosu wymieszaj, podawaj do kotlecików.