Ziemniaczane łódki z sałatką

Pyszna przekąska dla każdego!
/ 24.09.2013 11:42
DRUKUJ PRZEPIS
Ziemniaczane łódki z sałatką Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 290 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 ziemniaków
  • 2 łyżeczki rozmarynu
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • łyżeczka papryki ostrej
  • olej
  • 1,5 szklanki śmietany
  • cebula
  • pęczek koperku
  • 2 kiszone ogórki
  • jabłko
  • 4 płaty śledziowe z oleju
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki wyszoruj, przekrój. W dużej misce wymieszaj rozmaryn z papryką, pieprzem i solą, dodaj kilka łyżek oleju. Do miski włóż ziemniaki, dobrze wymieszaj, aby pokryły się przyprawami. Ułóż je na blasze i piecz w temp. 190 st. C, aż będą miękkie.
  2. Śmietanę wymieszaj z posiekaną cebulą, koperkiem oraz obranymi i pokrojonymi w drobną kosteczkę ogórkami i jabłkiem. Dodaj pokrojone w paseczki śledzie, dopraw.
  3. Sałatkę nakładaj na łódeczki z ziemniaków.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA