Ziemniaczane kotlety

Z wędzonym boczkiem!
/ 26.09.2013 08:31
DRUKUJ PRZEPIS
Ziemniaczane kotlety Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 290 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 80 dag ziemniaków
  • olej
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 marchewki
  • 2 jajka
  • szklanka bułki tartej
  • szczypta suszonego rozmarynu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz i przepuść przez maszynkę do mięsa.
  2. Na 3 łyżkach oleju przesmaż pokrojony w kostkę boczek, dodaj startą marchewkę. Smaż razem 2 min. Połącz z ziemniakami. Do masy dodaj jajka i połowę tartej bułki. Dopraw solą, pieprzem i rozmarynem.
  3. Z masy uformuj 6 dużych kotletów. Panieruj je w bułce tartej i smaż na rumiano na oleju. Podawaj z surówkami.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA