Składniki:
Na ciasto:
- 30 dag mąki
- 3 jajka
- sól
Na farsz:
- 2 łyżki masła
- 1 posiekana cebula
- ząbek czosnku
- 25 dag pieczarek pokrojonych
- 15 dag posiekanej szynki prosciutto
- 10 dag żółtego sera
- 1 jajko
- oregano
- pieprz
Przygotowanie:
- Zagnieć ciasto, przykryj folią, odstaw.
- Na maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj grzyby i smaż całość, aż pieczarki się przyrumienią i odparuje płyn. Pieczarki wystudź, wymieszaj z szynką, serem, jajkiem i oregano, dopraw.
- Ciasto podziel na 4 części, cienko rozwałkuj. Na 2 plackach kładź po łyżeczce farszu w odstępach co 5 cm. Przykryj pozostałymi plackami. Ciasto między farszem dociśnij, pokrój na kwadraty. Ugotuj.