Wieprzowina z kapustą pekińską

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
50 dqg wieprzowiny,
1 główka kapusty pekińskiej,
2 papryczki chili,
2 ząbki czosnku,
7 łyżek sosu sojowego,
3 łyżki białego wytrawnego wina,
1 łyżka miodu,
0, 5 łyżeczki imbiru,
olej,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Pokroić w kostkę wieprzowinę. Wymieszać wino, miód, imbir i pięć łyżek sosu sojowego. Polać mięso. Odstawić na kwadrans. Poszatkować kapustę. Na patelni podgrzać olej wymieszany z sosem sojowym. Podsmażyć kapustę. Wyjąć kapustę z patelni. Posiekać czosnek i papryczki. Dodać do mięsa. Usmażyć. Wlać marynatę. Po dziesięciu minutach wsypać kapustę. Wymieszać. Podawać z ryżem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA