Składniki:
1 opakowanie tortilli pszennych,
1 opakowanie salsy pomidorowej,
80 dag filetów z morskiej ryby,
25 dag twarożku,
1 puszka czerwonej fasoli,
2 papryczki chilli,
3 cebulki dymki,
oregano,
olej,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Cebulki pokroić w cienkie krążki i wymieszać z twarożkiem. Połączyć z oregano, doprawić solą i pieprzem. R
ybę pokroić w dużą kostkę.
Chilli rozkroić wzdłuż na pół, oczyścić z pestek i drobno posiekać.
W głębokiej patelni rozgrzać olej i na silnym ogniu obsmażyć kilka minut rybę i chilli. W
yjąć rybę i przełożyć na rozgrzany talerz.
Na pozostałym tłuszczu podsmażyć odsączoną fasolę. Doprawić solą i pieprzem.
Tortille przygotować według przepisu na opakowaniu.
Każdy placek posmarować 2 łyżkami masy serowej, nałożyć fasolę i rybę.
Uformować rożki i spiąć je u dołu wykałaczką.
Do każdej porcji podać salsę pomidorową.