Tortille z rybą i fasolą

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:

1 opakowanie tortilli pszennych,
1 opakowanie salsy pomidorowej,
80 dag filetów z morskiej ryby,
25 dag twarożku, 
1 puszka czerwonej fasoli, 
2 papryczki chilli, 
3 cebulki dymki, 
oregano, 
olej, 
sól, 
pieprz.

Przygotowanie:
Cebulki pokroić w cienkie krążki i wymieszać z twarożkiem. Połączyć z oregano, doprawić solą i pieprzem. R     ybę pokroić w dużą kostkę.            Chilli rozkroić wzdłuż na pół, oczyścić z pestek i drobno posiekać.      W głębokiej patelni rozgrzać olej i na silnym ogniu obsmażyć kilka minut rybę i chilli. W     yjąć rybę i przełożyć na rozgrzany talerz.      Na pozostałym tłuszczu podsmażyć odsączoną fasolę. Doprawić solą i pieprzem.     Tortille przygotować według przepisu na opakowaniu.          Każdy placek posmarować 2 łyżkami masy serowej, nałożyć fasolę i rybę.            Uformować rożki i spiąć je u dołu wykałaczką.      Do każdej porcji podać salsę pomidorową.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA