Reklama
Ilość kalorii: 120
Czas przygotowania: 195 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 2 szklanki ugotowanego białego ryżu
  • 1/2 marynowanej papryki czerwonej
  • kawałek pora długości 5 cm
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 10 malutkich korniszonów
  • 10 plasterków szynki
  • 4 łyżki chrzanu ze słoika
  • 4 czubate łyżki kremowego serka śmietankowego
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Por umyj, pokrój w cienkie plasterki. Marynowaną paprykę pokrój w cienkie paski. Natkę pietruszki opłucz, otrząśnij z wody, posiekaj. Ryż wymieszaj z chrzanem, serkiem śmietankowym, porem, papryką i natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Średnią foremkę wyłóż folią spożywczą i plasterkami szynki tak, aby wystawały poza boki foremki. Nałóż połowę masy ryżowej, ułóż korniszony i przykryj resztą masy oraz wystającymi kawałkami szynki i folii. Dociśnij deseczką i odstaw do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem pokrój terrinę w plastry.
Reklama
Reklama
Reklama