Tempura z krewetek

/
DRUKUJ PRZEPIS
Tempura z krewetek fot. serwis prasowy
Składniki:
- krewetki duże 20 szt
- Irving Oriental Gardens z Płatkami Kwiatów Jaśminu i Pomarańczy – 2 piramidki
- panierka do tempury 200g
- olej do smażenia
- jogurt naturalny 150ml
- imbir mielony - 1 łyżeczka
- olej sezamowy 2 łyżeczki
- 1 cytryna
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. 2 saszetki herbaty zaparzyć w 200ml wody, wystudzić. Do wywaru dodać panierkę do tempury delikatnie wymieszać.

2. Krewetki posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, zanurzać w cieście, a następnie smażyć na głębokim oleju.

3. Na sos: jogurt wymieszać z imbirem, olejem sezamowym, doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać.

4. Podawać z sosem sezamowo-imbirowym.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA