Delikatny smak łososia i sosu śmietanowego połączony z makaronem - prawdziwa uczta!
fot. Fotolia
Składniki na 2 porcje:
-
200 g makaronu tagliatelle
-
150 ml śmietany kremówki
- 90 g łososia wędzonego
- odrobina szczypiorku
- skórka starta z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- 1. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
- 2. Odcedź makaron i przełóż go do głębokiej patelni.
- 3. Zalej śmietaną kremówką.
- 4. Dodaj skórkę cytryny.
- 5. Wymieszaj, podgrzewaj aż śmietana się zagotuje.
- 6. Zdejmij patelnię z ognia.
- 7. Łososia i szczypiorek pokrój, dodaj do makaronu w sosie.
- 8. Wymieszaj, dopraw pieprzem i bardzo niewielką ilością soli.