Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowym

Kolejne pyszne danie kuchni włoskiej! Delikatny smak łososia i sosu śmietanowego połączony z makaronem - prawdziwa uczta!
/ 24.02.2014 08:54

Delikatny smak łososia i sosu śmietanowego połączony z makaronem - prawdziwa uczta!

Makaron z łososiem

fot. Fotolia

Składniki na 2 porcje:

  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 90 g łososia wędzonego
  • odrobina szczypiorku
  • skórka starta z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. 1. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
  2. 2. Odcedź makaron i przełóż go do głębokiej patelni.
  3. 3. Zalej śmietaną kremówką.
  4. 4. Dodaj skórkę cytryny.
  5. 5. Wymieszaj, podgrzewaj aż śmietana się zagotuje.
  6. 6. Zdejmij patelnię z ognia.
  7. 7. Łososia i szczypiorek pokrój, dodaj do makaronu w sosie.
  8. 8. Wymieszaj, dopraw pieprzem i bardzo niewielką ilością soli.

Redakcja poleca

REKLAMA