Składniki:
- pojedyncza pierś kurczaka
- mała cukinia
- 8 pomidorków koktajlowych
- szczypta curry
- szczypta słodkiej papryki
Sos do szaszłyków:
- mały dojrzały banan
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- szczypta curry
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w paseczki. Oprósz przyprawami i odstaw do lodówki.
- Cukinię pokrój w cienkie paseczki nożykiem szczelinowym, zawiń w ruloniki. Pomidorki opłucz.
- Na patyczki do szaszłyków nadziewaj, zwijając faliście, mięso, cukinię i pomidorki.
- Szaszłyki ułóż na tacce grillowej i piecz po kilka minut z każdej strony.
- Banana obierz, ugnieć widelcem, dodaj jogurt, dopraw do smaku curry, solą i szczyptą pieprzu. Sos podawaj do szaszłyków.