Smażone płotki z salsą

Pyszności prosto z wody!
/ 17.09.2013 03:39
DRUKUJ PRZEPIS
Smażone płotki z salsą Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 400 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 16 małych płotek
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • świeży ogórek
  • czerwona cebulka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • kilka kropli tabasco
  • 3/4 szklanki mąki
  • olej
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Ryby oczyść, opłucz, osącz, natrzyj solą i pieprzem, wstaw do lodówki.
  2. Warzywa oczyść i opłucz. Z ogórka usuń nasionka. Warzywa pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z posiekaną natką i czosnkiem oraz z sokiem z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco. Odstaw do lodówki.
  3. Rybki panieruj w mące i usmaż na oleju. Podawaj z salsą i pieczywem.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi:

Redakcja poleca

REKLAMA