Ryż po brazylijsku

Ugotuj na obiad lub kolację ryż po brazylijsku. To prosta, a smaczna potrawa.
/ 12.09.2011 18:53
DRUKUJ PRZEPIS
Ryż po brazylijsku fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

ryż
sól (szczypta)
oliwa (pół łyżeczki)
czosnek (2 ząbki)
cebula(1 plasterek)

Przygotowanie:

do garnka wlewamy pol lyzeczki oleju,posmazamy na rozgrzanym oleju drobniutko pokrojony czosnek(2 zabki) i plasterek cebuli(ppokrojana drobniutko),do tego dodajemy suchy ,nieugotowany ryz(1 szkanke),prazymy wszytsko razem okolo3-4 minut,nastepnie dolewamy 3 szkalnki zimnej wody.ruyz przestajemy mieszac gdy zacznie sie gotowac.nie mieszac az do wyparowania wody.ugotowany ryz podac z miesem i fasola.Zycze Smacznego:)

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)