Rosół z wątróbką - inny, niż wszystkie!

Rosół z wątróbką to zupełnie nowy wymiar rosołu. Spróbujesz raz, będziesz chcieć częściej!
/ 15.10.2008 21:53
DRUKUJ PRZEPIS
Rosół z wątróbką - inny, niż wszystkie! fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 i 1/2 litra rosołu z kury,
  • 15 dag drobnych kluseczek,
  • 30 dag zielonego groszku,
  • 15 dag wątróbki z drobiu,
  • masło,
  • ser żółty starty,
  • pietruszka zielona,
  • sól,
  • pieprz. 
Przygotowanie:

Ugotować kluski i zielony groszek, w wodzie, odcedzić i włożyć do rosołu. Na kawałki pokroić wątróbki i przesmażyć na maśle. Włożyć do rosołu. Dodać przyprawy do smaku. Rozlać na talerze. Posypać posiekaną natką i startym serem.

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA