Roladki z łososia z serem

Na imprezę!
/ 24.09.2013 13:01
DRUKUJ PRZEPIS
Roladki z łososia z serem Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 215 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 25 dag serka śmietankowego
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • 4 listki bazylii
  • 6 czarnych oliwek
  • 5 suszonych pomidorów
  • 25 dag wędzonego łososia w plastrach
  • pieprz biały
Przygotowanie:
  1. Serek wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekane listki bazylii oraz drobno pokrojone oliwki i pomidory. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem.
  2. Plasterki łososia ułóż na folii spożywczej, tak by lekko nachodziły na siebie. Posmaruj je przygotowaną masą, zwiń w rulon pomagając sobie folią. Całą roladkę mocno owiń folią. Włóż na 4 godziny do lodówki.
  3. Ostrym nożem roladkę krój w plasterki grubości ok. 1, 5 cm. Podawaj na plasterkach ogórka.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/17.02.2019 21:07
Super przepis na imprę. Łosos norweski zawsze mile na stole widziany!
/19.10.2018 16:43
Takiego łososia to i moja mama zje, choć za rybą nie przepada! Dziękuję za przepis!