Składniki:
- 25 dag serka śmietankowego
- 3 łyżki śmietany 18 proc.
- 4 listki bazylii
- 6 czarnych oliwek
- 5 suszonych pomidorów
- 25 dag wędzonego łososia w plastrach
- pieprz biały
Przygotowanie:
- Serek wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekane listki bazylii oraz drobno pokrojone oliwki i pomidory. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem.
- Plasterki łososia ułóż na folii spożywczej, tak by lekko nachodziły na siebie. Posmaruj je przygotowaną masą, zwiń w rulon pomagając sobie folią. Całą roladkę mocno owiń folią. Włóż na 4 godziny do lodówki.
- Ostrym nożem roladkę krój w plasterki grubości ok. 1, 5 cm. Podawaj na plasterkach ogórka.