Rolada wieprzowa z omletem borowikowym - krok po kroku

I szpinakiem!
/ 22.08.2013 15:38

Przepis na 4 porcje:

  • 2 polędwiczki wieprzowe (każda o wadze ok. 30 dag)
  • Marynata:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka musztardy ziołowej
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • rozgnieciony ząbek czosnku
  • papryka słodka
  • sól
  • pieprz

Omlet:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka masła
  • 10 dag ugotowanych i pokrojonych w plastry borowików
  • 4 jajka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 10 sparzonych liści szpinaku
  • sól
  • mielony czarny pieprz

Dodatkowo:

  • mały pęczek rukoli
  • 20 dag konfitury z czerwonej cebuli ze śliwkami i przyprawami korzennymi