Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Przepis na 4 porcje:
-
2 polędwiczki wieprzowe (każda o wadze ok. 30 dag)
-
Marynata:
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
łyżka musztardy ziołowej
-
kilka gałązek świeżego tymianku
-
rozgnieciony ząbek czosnku
-
papryka słodka
-
sól
-
pieprz
Omlet:
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
łyżka masła
-
10 dag ugotowanych i pokrojonych w plastry borowików
-
4 jajka
-
2 łyżki posiekanego szczypiorku
-
10 sparzonych liści szpinaku
-
sól
-
mielony czarny pieprz
Dodatkowo:
-
mały pęczek rukoli
-
20 dag konfitury z czerwonej cebuli ze śliwkami i przyprawami korzennymi