Ragout z polędwiczek z grzybami

Mięso pokrój na grubą kostkę, wymieszaj z musztardą z czerwonym winem, odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny.
/ 26.05.2012 10:53

Składniki

  • 500 g polędwiczek wieprzowych

    Ragout z polędwiczek z grzybami

  • 100 g kurek
  • 100 g borowików
  • 100 g wędzonego boczku
  • 300 g ziemniaków
  • 2 cebule
  • 3-5 łyżek Musztardy z czerwonym winem KAamis Specialite
  • Sól morska w młynku KAMIS Specialite
  • 5-7 owoców jałowca
  • 1 łyżeczka Rozmarynu
  • Pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania

Mięso pokrój na grubą kostkę, wymieszaj z musztardą z czerwonym winem, odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na patelni, przełóż do garnka, następnie podsmaż mięso, dodaj do cebuli podlej wodą i duś na małym ogniu około 45 minut. W trakcie dodaj podsmażone grzyby, kawałki boczku wędzonego, rozmaryn, jałowiec, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dopraw solą i pieprzem, podawaj w wydrążonym chlebku.

Redakcja poleca

REKLAMA