Składniki
-
500 g polędwiczek wieprzowych
- 100 g kurek
- 100 g borowików
- 100 g wędzonego boczku
- 300 g ziemniaków
- 2 cebule
- 3-5 łyżek Musztardy z czerwonym winem KAamis Specialite
- Sól morska w młynku KAMIS Specialite
- 5-7 owoców jałowca
- 1 łyżeczka Rozmarynu
- Pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania
Mięso pokrój na grubą kostkę, wymieszaj z musztardą z czerwonym winem, odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na patelni, przełóż do garnka, następnie podsmaż mięso, dodaj do cebuli podlej wodą i duś na małym ogniu około 45 minut. W trakcie dodaj podsmażone grzyby, kawałki boczku wędzonego, rozmaryn, jałowiec, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dopraw solą i pieprzem, podawaj w wydrążonym chlebku.