Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
średni
Składniki:
- 4 płaty pstrąga (przekrojone na pół)
- 2 pokrojone w plasterki cytryny
- pokrojony pęczek dymki
- 1/2 pęczka porwanego na kawałki koperku
- olej
- szczypta rozmarynu
Dodatkowo:
- 4 przekrojone małe cukinie
- 6 łyżek oliwy
- 2 posiekane ząbki czosnku
- curry
- kurkuma
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Cztery kawałki folii aluminiowej (stroną błyszczącą do środka) posmaruj olejem. Ułóż po kawałku ryby, na nim plasterki cytryny, dymkę, koperek, oprósz rozmarynem, pieprzem, przykryj pozostałymi kawałkami ryby. Zawiń w folię. Ułóż na grillu i piecz około 10 min.
- Cukinie posmaruj marynatą z oliwy, czosnku, szczypty curry i kurkumy, pieprzu i soli. Opiekaj na grillu 3 min. z każdej strony. Rybę podawaj z cukinią i sałatką z pomidorów.