Składniki:
40 dag ugotowanego spaghetti,
1 ząbek czosnku,
4 jajka,
oregano,
sól,
pieprz,
4 łyżki oliwy,
25 dag pomidorów,
30 dag sera mozzarelli,
5 dag salami w cienkich plasterkach,
8 czarnych oliwek,
1/2 pęczka bazylii.
Przygotowanie:
W misce rozbić jajka, dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i oregano. Dołożyć ugotowany makaron wymieszać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Farsz podzielić na pół. Jedną część równomiernie rozłożyć na patelni i obsmażać z obu stron. Tak samo usmażyć drugą część z reszty makaronu na pozostałych 2 łyżkach oliwy. Pomidory umyć, pokroić w cienkie plasterki, poukładać na pizze. Na pomidory ułożyć listki bazylii, plasterki salami, obłożyć plastrami sera mozarella. Smażyć pod przykryciem 3- 5 minut. Na koniec udekorować pizze oliwkami i listkami bazylii.