Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 duże papryki (żółte)
- 30 dag fety
- 4 kromki czerstwego chleba
- 20 dag pomidorków czereśniowych
- 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
Dodatki:
- 4 łyżki oliwy
- 2–3 ząbki czosnku
- 2 łyżki pesto (ze słoika)
- 2 łyżki listków bazylii
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Warzywa umyj pod zimną wodą. Ze strąków papryk odkrój wierzchy, usuń ze środka pestki. Odkrojone wierzchy pokrój w kostkę. Pomidorki czereśniowe poprzekrajaj na połówki. Oliwki osącz z zalewy i pokrój na plasterki.
- Kromki chleba natrzyj przekrojonymi ząbkami czosnku, pokrój w kostkę i zarumień na oliwie.
- Fetę pokrój w kostkę, wymieszaj z grzankami, pomidorami, oliwkami i papryką. Dodaj pesto, listki bazylii oraz sól i pieprz do smaku.
- Strąki papryki napełnij nadzieniem, zawiń w folię aluminiową, ustaw pionowo na tackach do grillowania. Piecz na rozżarzonych węglach przez około 20 minut.