Składniki:
- 40 dag udźca wołowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 15 dag pieczarek l kolorowa papryka
- 3 łyżki oleju sezamowego
- ząbek czosnku
- kawałek imbiru
- 15 dag groszku
- 2 łyżki pędów bambusa
- 4 łyżki sosu ostrygowego
- łyżka octu winnego
- 50 ml bulionu
- łyżeczka cukru
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Wołowinę pokroić w kostkę, wymieszać z sosem sojowym, odstawić.
- Pieczarki i paprykę umyć, pokroić w paski.
- Mięso przesmażyć na oleju, oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni.
- Na pozostałym oleju przesmażyć posiekany czosnek i imbir. Dodać pieczarki, paprykę i groszek. Mieszając, smażyć 3 minuty.
- Dodać mięso, pędy bambusa oraz pozostały sos sojowy wymieszany z ostrygowym, olejem, octem, bulionem i cukrem. Mieszając całość przesmażyć, doprawić do smaku.