Naleśniki z polewą budyniową

Naleśniki usmażyć według własnej receptury. iem.

Składniki

  • 1 jajko, mleko, mąka, szczypta soli

  • kostka twarogu śmietankowego
  • 3 łyżki cukru, cukier waniliowy
  • budyń śmietankowy
  • 1\2 kubka śmietany

Sposób przygotowania

Naleśniki usmażyć według własnej receptury.

Twaróg wymieszać ze śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym.

Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu(dodać o1\2szkl. mleka mniej niż w przepisie).

Na usmażone naleśniki rozsmarować twarożek, naleśniki składać w rożek - na wierzchu polewać gorącym budyniem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/11 lat temu
przepis jest super polecam wszystkim łasuchom (sama wyprobowałam} ;p