Składniki
-
- 10 dag żółtego sera
Farsz:
- 3 duże cebule
- 30 dag pieczarek
- sól, pieprz, szczypta papryka w proszku
Sos:
- 1 puszka pomidorów bez skórki
- 2 ząbki czosnku
- spora szczypta ziół prowansalskich
- nie mniej bazylii
- kapka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
Farsz:
Cebulę zeszklić na patelni, dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić do wyparowania wody. Na końcu doprawić do smaku.
Sos:
Pomidory przełożyć do niewielkiego garnka i zagotować, często mieszając. Dolać oliwę z oliwek. Dodać też zmiażdżony czosnek i zioła.
Naleśniki posmarować farszem i zwinąć w ruloniki. Wszystkie ułożyć obok siebie w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem. Całość posypać jeszcze żółtym serem i zapiekać aż do momentu, gdy tan właśnie ser się rozpuści.