Składniki:
- 8 dag mąki
- łyżka tartej bułki
- 2 jajka
- ok. 150 ml mleka
- 40 dag kurek
- po kawałku papryki żółtej i czerwonej
- cebula
- łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Z mąki, tartej bułki, jajek, mleka i szczypty soli rozmieszać ciasto naleśnikowe, odstawić.
- Kurki oczyścić, paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać kurki i paprykę, przesmażyć, poddusić.
- Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, wlać połowę ciasta, posypać połową kurek. Smażyć, aż ciasto się zetnie. Obrócić na drugą stronę, chwilę dosmażyć. Tak samo przygotować drugi naleśnik.