Naleśnik z kurkami - przepis

Naleśnik z kurkami to oryginalny pomysł na obiad i kolację i wspaniały sposób na wykorzystanie sezonowych grzybów!
/ 16.07.2013 10:04
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśnik z kurkami - przepis fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 410 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 dag mąki
  • łyżka tartej bułki
  • 2 jajka
  • ok. 150 ml mleka
  • 40 dag kurek
  • po kawałku papryki żółtej i czerwonej
  • cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
  1. Z mąki, tartej bułki, jajek, mleka i szczypty soli rozmieszać ciasto naleśnikowe, odstawić.
  2. Kurki oczyścić, paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać kurki i paprykę, przesmażyć, poddusić.
  3. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, wlać połowę ciasta, posypać połową kurek. Smażyć, aż ciasto się zetnie. Obrócić na drugą stronę, chwilę dosmażyć. Tak samo przygotować drugi naleśnik.
DRUKUJ PRZEPIS