Naleśnik z kurkami - przepis

Naleśnik z kurkami to oryginalny pomysł na obiad i kolację i wspaniały sposób na wykorzystanie sezonowych grzybów!
/ 16.07.2013 10:04
DRUKUJ PRZEPIS
Naleśnik z kurkami - przepis fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 410 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 dag mąki
  • łyżka tartej bułki
  • 2 jajka
  • ok. 150 ml mleka
  • 40 dag kurek
  • po kawałku papryki żółtej i czerwonej
  • cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
  1. Z mąki, tartej bułki, jajek, mleka i szczypty soli rozmieszać ciasto naleśnikowe, odstawić.
  2. Kurki oczyścić, paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać kurki i paprykę, przesmażyć, poddusić.
  3. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, wlać połowę ciasta, posypać połową kurek. Smażyć, aż ciasto się zetnie. Obrócić na drugą stronę, chwilę dosmażyć. Tak samo przygotować drugi naleśnik.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA