Mięso duszone z marchewką

Mięso duszone z marchewką to łatwy i pyszny pomysł na danie dla całej rodziny!
/ 11.12.2007 20:50
DRUKUJ PRZEPIS
Mięso duszone z marchewką fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 40 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

- 50 dag wołowiny bez kości
- 2-3 marchewki
- 1 por (biała część)
- sól
- pieprz
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Marchewki  pokroić, pora  oczyścić, pokroić w słomkę. Mięso podlać małą ilością wody lub bulionu, udusić, kilka minut przed końcem duszenia dodać marchew i pora, przyprawić. Sos zagęścić mąką rozmieszaną z 4 łyżkami wody, posypać zieleniną.


Źródło: "Przyjaciółka"

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA