Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 25 dag makaronu penne (1/2 opakowania)
- 35 dag ugotowanej piersi z indyka
- długa słodka czerwona papryka
- czerwona cebula
- duża marchewka
- 1/2 opakowania mieszanki sałat
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 7 łyżek oliwy z pestek winogron
- łyżka octu balsamico
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Osącz na sicie i przelej zimną wodą.
- Mięso porwij na kawałki. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę przekrój wzdłuż na pół, oczyść z pestek, pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Przygotowane składniki wymieszaj z sałatami.
- Oliwę połącz z musztardą, octem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę makaronową polej sosem, wymieszaj i podawaj.