Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 duże dzwonka łososia
- limonka
- 3 łyżeczki słodkiego sosu chili
- posiekana papryczka chili
- 3 posiekane ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- szczypta mielonego pieprzu
Przygotowanie:
1. Limonkę sparz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Odetnij cienko skórkę i pokrój w cienkie paseczki. Z limonki wyciśnij sok.
2. Sos chili połącz z chili, czosnkiem, oliwą, sokiem z limonki i skórką. Dosyp pieprz. Łososia połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj marynatą. Piecz pod mocno rozgrzanym grillem około 10 min. Podawaj z cząstkami limonki oraz ryżem.
2. Sos chili połącz z chili, czosnkiem, oliwą, sokiem z limonki i skórką. Dosyp pieprz. Łososia połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj marynatą. Piecz pod mocno rozgrzanym grillem około 10 min. Podawaj z cząstkami limonki oraz ryżem.