Łosoś norweski na Wigilię

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:

1 kg z łososia ze skórą,
mąka,
olej,
sól,
pieprz.

Sos:
1 szklanka pomidorów pokrojonych w małą kostkę,
1 posiekana papryczka chili,
3 cebule cebuli,
2 posiekane ząbki czosnku,
6 łyżek octu winnego,
5 łyżek cukru,
liść laurowy,
ziele angielskie.

Przygotowanie:
Obraną cebulę pokroić w kostkę. Wsypać na rozgrzany olej. Zeszklić. Obrać czosnek, posiekać i dodać do cebuli. Przyprawić. Chwilę smażyć. Po czym wsypać pomidory. Wlać ocet. Zagotować. Usunąć ziele angielskie. Sos zmiksować. Rybę oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny oraz obtoczyć w mące. Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA