Gulasz z grzybami i mięsem wieprzowym

Dodaj borowiki, prawdziwki lub inne owoce lasu!
/ 14.08.2013 08:17
DRUKUJ PRZEPIS
Gulasz z grzybami i mięsem wieprzowym Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 100 min
Ilość kalorii: 550 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 75 dag wieprzowiny
  • olej
  • 15 dag małych cebulek
  • 2–3 ząbki czosnku
  • 3–4 ziarna ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • 30 dag grzybów
  • 4 ziemniaki
  • tymianek
  • łyżka mąki
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Pokrojone mięso zrumień na oleju, przełóż do rondla. Na pozostałym tłuszczu przesmaż cebulki i czosnek, dodaj do mięsa z listkiem laurowym, zielem, solą i pieprzem. Zalej wrzątkiem, duś 45 min.  
  2. Dodaj grzyby, ziemniaki i trochę tymianku, duś ok. 30 min. Dopraw, zabiel śmietaną z mąką, zagotuj.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA