Składniki:
comber i udka z 1 królika,
10 dag słoniny,
2 cebule,
1 łyżka tłuszczu.
Zalewa:
1 szklanka wody,
0,25 szklanki 6-procentowego octu,
7 ziaren ziela angielskiego,
7 ziaren pieprzu,
7 ziaren jałowca,
2 ząbki czosnku.
Przygotowanie:
Obrać cebulę. Pokroić w plastry. Obłożyć mięso. Wymieszać składniki zalewy. Zalać. Odstawić na dwa dni. Odsączyć mięso. Usunąć błony.Naszpikować słoniną. Natrzeć solą. Na rozgrzanym tłuszczu w szybkowarze mięso podmsażyć. Na dno wlać pół szklanki zalewy i wsypać cebulę z zalewy. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Zmiksować sos. Polać królika.