Kaczka w sosie sojowym

Zrób aromatyczną kaczkę w sosie sojowym. Goście będą zachwyceni!
/ 20.06.2008 22:45
DRUKUJ PRZEPIS
Kaczka w sosie sojowym fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 120 min
Poziom trudności: średni
Składniki:

kaczka,
12 ziarenek rozgniecionego pieprzu czarnego,
12 ziarenek kopru włoskiego,
1 łyżeczka cynamonu,
2 cebule dymki,
łyżeczka imbiru w proszku,
2 łyżki cukru,
1 szklanka sosu sojowego,
3 łyżki czystej wódki,
1 łyżka oleju sezamowego.

Przygotowanie:

Oczyszczona kaczkę zalać wodą. Ugotować. Gotować 3 minuty. Oczyścić z szumowin. Gotować jeszcze 10 minut. Wyjąć mięso. Opłukać. Wywar zagotować. Następnie włożyć do niego z powrotem mięso oraz resztę składników z wyjątkiem oleju. Gotować 105 minut. Mięso wyjąć i natrzeć olejem. Polać sosem. Pozostawić do ostudzenia.

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)